Geluidsakoestiek

Goede akoestiek is goud waard!

We maken van jouw ruimte een ‘pareltje voor het oor’ !

Wij hebben een oplossing voor elke zwakke geluidsabsorptie en -isolatie.

• Hotel
Akoestische geluidsisolatie is niet enkel voor de comfortabele leefomgeving, maar ook voor het beschermen van de privacy van gasten als een belangrijk ontwerpdoel bij het ontwerp van hotelkamers. Behalve voor kamers, zelfs voor ondersteunende faciliteiten, zoals de lobby, vergaderruimten, gymnasium hebben allemaal een akoestisch ontwerp nodig om aan de functionele vereisten te voldoen.

• Theater
Theater is een geïntegreerde plek voor het vertonen van drama, opera, dans en muziek. Met een multifunctioneel doel is akoestisch ontwerp erg belangrijk in theaters. Termen als ‘geluiddicht’, ‘architectuur ontwerp’, ‘vormontwerp’, ‘geluidsontwerp’, ‘lichtdesign’ en ‘geluidsisolatie’ zijn dè trefwoorden in theateromgevingen.

• Kantoren
Ruimte-akoestiek in kantoren omvat voornamelijk geluidsisolatie en privacy. Maar voor een open kantoor moet de nadruk van het akoestische ontwerp op communicatie liggen. De doelstelling is ‘het gesprek vertrouwelijk houden’ in een aanvaardbare werkruimte, met een goede controle van de nagalmtijd.

• Concerthal
Voor een grote concertzaal is de beste nagalmtijd tussen 1,8 en 2,0 seconden. Voor een kleinere concertzaal, kamermuziek en andere doeleinden is de ideale waarde van de nagalmtijd 1,2 ~ 1,6s.